Автор: admin
Публикувано на: 16.01.2009 00:53:55

Рейтинг:

Модифициран

На автоизложението в Детройт, Jaguar показа новия си модел XFR, който според компанията ще се превърне в основен конкурент на BMW M5, Audi RS6 и Mercedes-Benz E63 AMG.

Автомобилът най-вероятно заслужено ще намери място между гореспоменатите модели, особено след като негова леко модифицирана версия успя да развие скорост от 225.675 мили в час (около 363 км/ч.), с което се превърна в най-бързият Jaguar за всички времена.

Старият рекорд принадлежеше на модела XJ220 и беше поставен през 1992г. от собственика на състезателния отбор Rocketsports Racing Пол Джентилоци. Тогава той успя да вдигне с автомобила 349.4 км/ч.

Модифицираният Jaguar XFR, с който е поставен рекордът, е получил редица подобрения по стандартния 5.0-литров AJ-V8 Gen III двигател, довели до повишение на мощността му от 510к.с. на 600к.с.

Промени са направени по блока за управление на агрегата, компресорите, охладителната и изпускателната система. Инженерите на Jaguar са добавили и масивен заден спойлер за допълнителна сигурност на автомобила.


Галерия Jaguar XFR Prototype
Модифициран Jaguar XFR вдигна 363км/ч. + видео
Модифициран Jaguar XFR вдигна 363км/ч. + видео
Модифициран Jaguar XFR вдигна 363км/ч. + видео
Тагове: Jaguar, Jaguar XF, Jaguar XFR
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg