Автор: admin
Публикувано на: 25.06.2010 09:18:07

Рейтинг:

Специален
На 4 септември 20010г. се навършwат точно 75 години от появата на първия автомобил с марка Jaguar, като първоначално компанията се е наричала Swallow Sidecar, но след Втората световна война е била принудена да си смени името, защото инициалите и били SS.

Макар и с малко закъснение, от Jaguar са решили да отбележат юбилея със специална версия на модела XKR, която ще бъде представена пред обществеността на Фестивала на скоростта в Гудууд.

От автомобила ще бъдат произведени точно 75 бройки, колкото са годините на компанията, като те ще се предлагат само във Великобритания, Германия, Франция, Италия, Белгия и Холандия. Доставки са предвидени за месец октомври, а цената на версията е 85 500 лири стерлинги.

Jaguar XKR 75 е боядисан в ексклузивния цвят Stratus Grey, но върху купето има и бели ленти. Автомобилът е получил и нов аеродинамичен пакет, състоящ се от преден сплитер, разширени странични прагове, заден дифузер и по-голям заден спойлер.

Бъдещите 75 собственика на модела ще се радват още на спортна изпускателна система, червени спирачни механизми и олекотени 20-инчови джанти Vortex. Промени са извършени също по кормилната уредба и окачването, а интериорът е облечен в черна кожа и алкантара, комбинирани с декоративни елементи в пиано лак.

Под капака на специалния XKR се крие подобрена версия на стандартния 5.0-литров V8 двигател на модела, чиято мощност е увеличена с 20к.с. до 530к.с., а максималният му въртящ момент е нараснал от 625 на 655Нм. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.4сек., което е с 0.2сек. по-бързо от серийния модел, а максималната му скорост е ограничена на 280км/ч.

Специален XKR за 75-годишнината на Jaguar
Тагове: Jaguar, Jaguar XKR
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg